Pizza cu prosciutto crudo si anghinare

de - Andreea - in Pizza, 9 Oct 2013 | 8352 vizualizari

 

In Italia se numesc carciofi ...la noi am inteles ca le zice anghinare...Mie mi-a placut combinatia cu prosciutto crudo !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 250 ml apa
  • 1 cub drojdie
  • un varf sare
  • 4 linguri ulei masline
  • suc de rosii
  • 150 gr prosciutto crudo
  • 100 gr anghinare in otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo si anghinare:

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia dizolvata in prealabil in apa calda cu un varf de sare.

Adaugam uleiul si framantam pana ce aluatul va deveni elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce a dospit,mai framantam putin aluatul dupa care intindem o foaie rotunda.

Ungem blatul cu sucul de rosii si asezam prosciutto crudo taiat fasii si anginarele spalate de otet si uscate cu un servet de hartie.

Dam la cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste calda !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo si anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

09.10.2013, 17:31

imi place

Lia_ 1

10.10.2013, 06:27

nu stiu cum e anghinarea asta dar arata exceptinal

mihaelar63 1

29.10.2013, 01:59

Ce combinatie delicioasa , as fi curioasa ce gust o avea?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza pufoasa